brownies

בראוניז

כוכב אחדשני כוכביםשלושה כוכביםארבעה כוכביםחמישה כוכבים (עדיין לא דירגו את המתכון)

הבראוניז הן הג'ינס של עולם העוגות – נוחות, קלות ומתאימות לכל אחד ולכל הזדמנות. וכמו בג'ינס יש בראוניז פשוטות, זולות ולא מחייבות, שמתאימות ליום־יום – ויש מושקעות שדורשות להתאמץ בהתאם. המתכון הזה מוצא את דרך האמצע – בלי הרבה מדי מאמץ, ועם טעם של מליון דולר.


טל איתן

חומרים

2 כוסות קמח
½ כפית אבקת אפיה (אפשר לוותר ואז הבראוניז יוצאים נמוכים ופאדג'ים)
1/4 כפית מלח
360 ג' שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות קקאו משובח
120 ג' חמאה
½1 כוסות סוכר חום
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי או וויסקי
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה)

 

הוראות הכנה

מנפים את הקמח ואבקת האפיה לתוך קערה גדולה ומפזרים פנימה את המלח.
מחממים מים בסיר כפול (בן מארי). מניחים את השוקולד, החמאה והקקאו בסיר העליון וממיסים תוך ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה (אפשר גם במיקרו).
מוסיפים את הסוכר לתערובת השוקולד, מערבבים היטב וממתינים מספר דקות עד שהתערובת פושרת (כשניתן להשאיר אצבע בתוכה מבלי להכוות)
מוסיפים ביצה לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את שאר הביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הניל ואת הוויסקי/ברנדי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת השוקולד ומוסיפים את האגוזים (אם משתמשים בהם).
יוצקים את התערובת לתבנית (25X30) ששומנה קלות, ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות – עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
לאחר האפייה מניחים להתקרר, חותכים לקוביות ושומרים בכלי סגור.


Print Friendly




תגיות: ,

השאר תגובה

אתה חייב להיות מחובר כדי להגיב.